OPSKRIFT // VERDENS NEMMESTE ÆBLEKAGE

Denne her kage er så nem, at jeg altid kan huske opskriften i hovedet. Den fungerer fint bare som sandkage, men her i æble-sæsonen kommer jeg masser af æbler med kanel og sukker ovenpå, men den er også nem at variere med andre ‘toppings’ (som f.eks. glasur, pærer, ja, det er kun din egen fantasi der sætter grænserne). Du kan også dele dejen i 2 og komme 2 skefulde kakao i den ene halvdel og lave en fin og meget mormor-agtig marmorkage <3

VERDENS NEMMESTE ÆBLEKAGE


Ingredienser

  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 200 gram hvedemel
  • 4 små æg (eller 3 store)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniliepulver
  • 4 store æbler
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du


  1. Rør sukker og smør blødt til det ikke knaser længere og rør æggene heri. Når æggene er pisket godt sammen med blandingen tilsættes hvedemel, bagepulver og vaniliesukker og det hele røres sammen. 


  2. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Put dem herefter  i en frysepose og tilsæt sukker og kanel. Luk posen og ryst det hele godt sammen indtil alle æblebådene er dækket af sukker og kanel. 

    Kom sandkage-blandingen i en smurt form og fordel æblerne ovenpå. Tryk gerne æblerne lidt ned i dejen.

    Bag kagen på varmluft ved 180 grader til den er færdig (den bliver ret 'saftig' på grund af æblerne (og det er meningen) , så når du tester med en strikkepind eller lignende, så vent ikke til kagen er knastør med at tage den ud. Det plejer at tage ca 30-40 minutter her hos mig. 


One thought on “OPSKRIFT // VERDENS NEMMESTE ÆBLEKAGE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *