MÅNEDERNE DER GIK // DECEMBER & JANUAR

Nu nåede januar næsten også at gå, inden jeg fik sat mig ned og tænkt på hvad jeg dog lavede helt december, det er helt skørt, altså. Jeg tror at det er meget sundt at sætte sig og se tilbage på måneden der gik og huske på alle de gode ting man har lavet, for jeg tror tit man glemmer det mens man er i det, så det er faktisk helt vildt hyggeligt for mig at sidde og finde billeder på min telefon og tænke tilbage på de hyggelige tider der har været de sidste par måneder.

Både december og januar har været rigtigt travle på arbejdsfronten, dog uden at være stressende på nogen måde. Jeg elsker at have travlt. Jeg elsker at min lille virksomhed har nået et punkt hvor tingene kører og jeg får masser af spændende opgaver ind. Men selvom der har været travlt, så har jeg også hygget mig gevaldigt, både med arbejde og fritid. Jeg elsker december, og i år var ingen undtagelse. Jeg havde selv en stand på et enkelt julemarked i år, og der var MEGET travlt i min lille webshop op til jul, men det var så hyggeligt at sidde og pakke alle bestillingerne og tænke på, at der var nogen der skulle sidde og åbne dem som julegave. Jeg fik også tid til at tage en lille afstikker til Malmø med Liv, hvor vi drak kaffe og gik rundt og kiggede på juleting og brugte vildt lang tid i en fin boghandel.

Juleaften holdte jeg med min familie i Skælskør, og det var mega hyggeligt. Jeg blev hos mine forældre og sov til næste dag, hvorefter jeg kørte hjem og nød juledagene i fulde drag med Michael og hundene, og så tog vi en tur til København 2. juledag til julefrokost hos hans familie, og det var lige så hyggeligt som juleaften.

Nytårsaften foregik på sofaen, både fordi at Michael var syg, og fordi hundene er rædselslagne for alt fyrværkeriet. Det gør mig dog ikke det mindste. Vi spiste tidligt aftensmad og så så vi film på sofaen med lidt højere volumen end normalt, og det gjorde faktisk at der kun var en anelse panik lige omkring midnat i en times tid, og så faldt hundene til ro igen.

I år holdt jeg helt fri fra 22. december til den 2. januar, og det var faktisk vældigt rart ovenpå en meget travl december. Til gengæld gjorde det også at det kriblede i fingrene for at komme i gang med arbejdet, så det var faktisk lige så dejligt at starte op igen som det var at holde ferie.

I januar er det ikke blevet til det helt store på den sociale front, andet end til et par caféaftaler med nogle veninder, til gengæld har der været fuld skrue på arbejdet. Jeg har nu både min ugentlige stribe i Hendes Verden, min ugentilige stribe på Folketidende.dk, og så arbejder jeg pt. på at illustrere en bog for en anden forfatter, skrive og tegne min egen næste bog, et projekt for Lolland Kommune plus alle de små mindre opgaver der løbende kommer ind. Det vildeste der dog er sket på tegnefronten er, at jeg er blevet nomineret til en Claus Deleuran pris som Årets Bedste Danske Tegneserieforfatter og det kan min hjerne slet ikke håndtere. Det er SÅ vildt. Jeg har absolut ingen forhåbninger om at vinde, for de to andre der er nomineret i kategorien er meeeeheega dygtige, så jeg nyder egentlig bare tiden som nomineret her indtil den 23. februar hvor priserne bliver uddelt på Copenhagen Comics (hvor jeg i øvrigt sidder på Danske Tegneserieskaberes stand, jeg har dog ikke helt programmet med tider endnu), og jeg glæder mig så meget til den weekend. Jeg har efterhånden lært mange vildt rare mennesker at kende som også kommer, og jeg glæder mig til en hel weekend fyldt med tegninger og rart og sjovt selskab.

MÅNEDEN DER GIK // NOVEMBER

November kom og gik, og bestod mest af arbejde og hygge herhjemme, og var derfor ikke så begivenhedsrig, men fik da nået en smule andet end at sidde foran tegnebrættet.
F.eks. holdt Liv og jeg vores lille frokostklub. Det skulle egentlig have været på Wulff & Konstali, men der var optaget overalt, så vi endte på Palæo i stedet, hvilket også var rigtig fint. Jeg fik en vegetarburger, og den var helt perfekt …

November var også måneden hvor billetterne til Foo Fighters i Horsens til sommer blev sat til salg. Jeg ville SÅ gerne med, men kunne slet ikke overskue billetprisen på 850,- pr. stk, og havde derfor noget modvilligt opgivet at komme afsted. Heldigvis har jeg verdens bedste kæreste der ikke syntes, at jeg skulle sidde herhjemme og hænge med mulen, så han kom hjem med to billetter! Hold nu kæft, hvor jeg glæder mig!

Ellers brugte jeg måneden på at få gjort klar til julemarked og julesalg, jeg fik bagt lidt scones, og hygget gevaldigt meget herhjemme med Hr. mand og hundedyrene …

…og så har jeg (nogenlunde, haha) fået opretholdt den gode søvnrytme. Og i den forbindelse vil jeg lige smide endnu en anbefaling til Headspace (og nej, det er stadig ikke noget jeg bliver betalt for, haha). De har lavet sådan nogle sleepcasts som er SÅ gode at falde i søvn til. Min favorit er den der hedder Night Town. Jeg aner ikke hvor lang den er, for jeg sover altid inden den er færdig. Jeg anbefalede den på et tidspunkt på Instagram, og der var masser der havde prøvet den og var blevet helt hooked på den, så kæmpe anbefaling herfra <3

 

OPSKRIFT // VERDENS MÅSKE NEMMESTE SCONES

Jeg elsker scones. Af enhver slags, og gerne med smør på. Tit synes jeg dog at de er for besværlige at bage, men i går faldt jeg over denne opskrift hos Maden i mit liv  og de blev simpelthen så lækre! Jeg brugte kun ca. 2/3 dele af chokoladen, for havde kun en meget bitter 70%, og de ville sagtens kunne klare noget med en lavere procent.
Næste gang vil jeg prøve at lave dem med blåbær i stedet for chokolade, det tænker jeg kunne være ret lækkert!

VERDENS LETTESTE SCONES

 • 250 gram Hvedemel
 • 30 gram Sukker
 • 80 gram Smør
 • 2 tsk Vaniliesukker
 • 2 tsk Bagepulver
 • 1 knivspids Salt
 • 1 1/2 deciliter Mælk
 • 50 gram Mørk chokolade
 1. Hak smør og chokolade i små stykker (hver for sig) og mål halvanden deciliter mælk op. 

  Bland alle de tørre ingredienser i en tilpas stor skål, og hæld smørret i og smuldr det med fingrene i dejen.

  Hæld derefter mælken og chokoladen og ælt dejen let til den er helt samlet.

  Hæld en smule mel på bordet og rul dejen ud, til ca. 2-3 cm tykkelse. Herefter kan du enten skære 8-9 lige store stykker (det gjorde jeg, da jeg ikke kunne finde min udstikker) eller bruge en udstikker i den størrelse du ønsker. 

  Så pensler du dem med et sammenpisket æg og bare dem i ca. 15 minutter ved varmluft på 180 grader til de er gyldne ovenpå. 

  De smager dejligt mens de er lune, men skal lige køle lidt af, for chokoladestykkerne er MEGET varme lige når de kommer ud af ovnen 😉

VINTERLISTEN

Jeg er faktisk ikke helt sikker på om vi sådan kalender-vis har ramt vinteren endnu, men det er i hvert fald begyndt at føles noget mere vinter-agtigt i vejret. Måske er det også fordi jeg allerede er gået lidt i jule-mode, at det føles vinter-agtigt. Jeg er godt med med mine opgaver for tiden, og det virker sådan lidt som om det hele bare kører som det skal.

Read more

MÅNEDEN DER GIK // OKTOBER

Oktober har været her, og først et stykke henne i november har jeg fået tid til et lille tilbageblik på måneden der gik.
Oktober var god, Virkelig god. Ovenpå sommeren er jeg nu endelig kommet ind i en god arbejdsrutine, og selvom jeg arbejder flere timer om dagen end jeg plejer, så føles det ikke så arbejds-agtigt. 

I oktober var der ‘premiere’ på min nye stribe på folketidende.dk – en stribe vi begyndte at tale om at lave tilbage i foråret, så det var vildt endelig at se den på siden. På sådanne projekter er det langt fra sikkert at de indledende mails og møder rent faktisk munder ud i noget, så det føles altid helt vildt sejrs-agtigt når man ser det for første gang. Indtil videre kører striben året ud, men jeg håber sådan at folk læser og kan lide den nok til at avisen synes, at den kunne være sjov at beholde fremover. Jeg har kaldt serien for ‘Tilflytterne’, og det har været sjovt at se tilbage og tænke på hvordan det hele var dengang jeg selv flyttede herned fra København og kunne bruge nogle af tingene fra dengang, men samtidig også lave striberne så folk der ikke bor her måske også kan relatere sig lidt til dem. 

Jeg møder tit mennesker der tænker at mit job ‘bare’ lige er at finde på en vittighed og så klaske en tegning til. Det ville jeg nok også selv tænke, hvis jeg ikke lavede det jeg gjorde. Men der er langt mere i det end det. Målgruppen for de striber jeg tegner for f.eks. Hendes Verden er lidt ældre end f.eks. min ‘egen’ målgruppe på Live fra Lolland, og igen er den lidt forskellige fra den jeg tegner til folketidende.dk, og det er virkelig vigtigt at have målgruppen i tankerne. Det er f.eks. ikke sikkert at ting folk synes er sjove hos Live fra Lolland vil være noget for læserne af Hendes Verden, og omvendt. Samtidig prøver jeg også at lave tingene så humoren i alle mine ting har en råd tråd, så det ikke det ene sted er mega sarkastisk og det andet sted er mere naivt. Mine tegninger er måske ret simple i det, men der ligger en masse arbejde bag hver stribe. 
Jeg har efterhånden i alt lavet over 2000 striber de sidste 5 års tid og jeg bliver bedre og bedre til hurtigt at kunne se hvad der fungerer og hvad der ikke gør. I begyndelsen lavede jeg en masse udkast til alle mine striber, det behøver jeg heldigvis ikke mere. Det må være ligesom at lære et håndværk, når man har gjort den samme ting tilpas mange gange, så sidder det ligesom lidt mere på rygraden.

Nå, det blev et laaaangt sidespring. Men altså! Man kan se nye striber på folketidende.dk hver onsdag! 

Oktober blev også måneden hvor vores baghave forvandlede sig til den mest fantastiske park i helt vildt pæne farver …

…og hvor jeg fyldte 39 og brugte dagen sammen med Michael i København hvor vi spiste morgenmad, gik i Tivoli, spiste mere mad og spiste kage og så en påfugl der var meget betaget af sit eget spejlbillede ……vi fik også endelig en ny kaffemaskine, så nu har jeg rent faktisk igen lyst til at kravle ud af sengen om morgenen …

November er indtil videre fyldt med en masse arbejdsrelateret. Det er som regel en af mine travleste måneder på året. Der bliver solgt mere i min webshop, der er julemarkeder der skal gøres klar til, og så kommer der som regel også en masse små tegneopgaver ind der skal nås inden året er slut. Så fra nu af og indtil jul står den på arbejde, arbejde og mere arbejde. Det er heldigt at man er så glad for sit job som jeg er for mit, haha.