DIY BOGMÆRKER

De her bogmærker er i virkeligheden så nemme at de stort set ikke behøver en guide. Men fordi jeg alligevel var ved at lave nogle til mig selv tog jeg et par billeder, hvis I andre også skulle have lyst til at give jer i kast med det. De kan i virkeligheden laves i alle former og med al slags dekoration, men til dem jeg har lavet her brugte jeg:

  • Tykt akvarelpapir (minimum omkring 200g, da bogmærkerne ellers bliver hurtigt slidte og bukkede). Jeg bruger som regel akvarelblokke hvor papiret allerede er limet fast, så ikke man selv skal til at sidde og sætte papir fast med tape.
  • Akvarelfarver (jeg har nogle forskellige, men den jeg bruger mest er denne her fra Panduro)
  • Pensel
  • Vand
  • En fineliner til at dekorere bogmærkerne med når de er tørre

Jeg brugte akvarelpapir i A5 størrelse (som f.eks. denne her) (reklamelink) og delte det op i to. Til at male mine bogmærker gjorde jeg følgende:

Gav et område på papiret en let omgang med en våd pensel (med kun vand på):


Herefter begynde du at fylde den lyseste farve på du vil bruge, og herefter dupper en mørkere farve ud i siderne af det våde stykke :

Fortsæt indtil du er tilfreds med resultatet og lad det tørre. Husk, det er vigtigt at lade papiret blive på blokken indtil det er fuldstændig tørt, så papiret ikke kommer til at krølle. Sådan her endte mine med at se ud da de var tørre:
Når det er helt tørt kan du enten skære eller klippe dem ud og bruge dem som de er, eller du kan dekorere dem med noget skrift og tegninger med en fineliner. Jeg er komplet nybegynder med sådan noget hand lettering (som det så fint hedder), så mine evner er bestemt også derefter, men jeg synes det er SÅ hyggeligt at sidde og nørkle med, så jeg fik skrevet lidt på mine bogmærker.

Jeg har selv købt denne her (reklamelink) og denne her (reklamelink) som jeg varmt kan anbefale, men hvis ikke man er sikker på om man synes den slags er sjovt så man vil til at smide penge efter det, så findes der også nogle fine videoer på Youtube som forklarer det rigtigt fint, som f.eks. denne her:

I forbindelse med dette indlæg ledte jeg efter nogle gratis ark man kunne printe ud og øve sig på, men de krævede alle at man skulle skrive sig op til alle mulige ting, så har desværre ikke nogle fine links til sådan noget jeg kan dele med jer.

Hvis du ikke har akvarelpapir og farver, pensler, osv. indenfor rækkevidde, så er her et ark med de to forskellige slags bogmærker jeg lavede, som er til at printe ud og så kan du dekorerer dem som du vil. Jeg har lavet disse lidt mindre, så der var plads til 4 stk på et A4 ark. Det nemmeste er naturligvis hvis du har mulighed for at printe dem ud på noget tykt papir, men ellers kan du også printe dem ud på et stykke almindeligt papir og så f.eks. klistre dem fast på en baggrund af farvet karton der er en smule større end selve bogmærket, så det får en fin, farvet kant.

4 bogmærker

Mangler du inspiration til hvad du kan skrive (og tegne) på bogmærkerne, så har jeg lavet et board med ideer på Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *